Bring em on!

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Torgeir Ekeland     Dato: 18.06.19 23:10

TORSDAG 20. JUNI tar Alta IF imot Eliteserielaget Stabæk i 3. runde i NM Cupen, hjemme i Finnmarkshallen. – Vi respekterer dem, men frykter dem ikke, er den klare beskjeden fra hovedtrener Bryant Lazaro i forkant av kampen.

Alta har vist gode tendenser på hjemmebane i år, og nå sist var det Elverum som reise poengløse hjem fra Nordlysbyen. Fasiten er fire seire og én uavgjort på hjemmebane i år. - Det er en ære for oss å møte Stabæk til en tellende kamp på hjemmebane. For oss er det alltid et høydepunkt å møte antatt sterkere lag hjemme i Finnmarkshallen, og vi er klar over at dette er en mulighet til å skape historie og vise vår fotballidentitet mot en norsk storklubb, sier Bryant.

- Stabæk har fantastiske spillere, og fått tilbake en trener, hvor hans karriere snakker for seg selv. Vi respekterer dem, men frykter dem ikke. Nå er det opp til oss å gi alt, og spille helt til siste fløyta går.

Også i fjor var det eliteseriemotstand for Alta, da Tromsø IL ble et ørlite nummer for sterke etter scoring i andre ekstra omgang. Mandag møttes Tromsø og Stabæk til et bunnoppgjør i Eliteserien. Da ble Tromsø ett nummer for sterke etter en tett kamp.

- Vi forventer en fantastisk atmosfære i Finnmarkshallen og gleder oss over anledningen sammen med våre supportere og samarbeidspartnere. Vi har størst sjanse til å avansere med hele Finnmark bak oss.

Troppstatus
Flere sentrale spillere er tilbake for fullt, etter suspensjon og skader. Blant annet nyervervelsen Simon Laugsand, som fikk sine første minutter i Alta-drakten på søndag. - Til tross for at flere viktige spillere har vært utilgjengelig over lang tid, har vi hatt en forholdsvis god start på sesongen. Det er oppmuntrende for oss at Simon er tilbake for fullt, tre måneder før skjema. I tillegg har vi Mats Frede tilbake fra suspensjon. Deres lederskap vil være fundamentalt i de kommende kampene, sier Bryant. - Andreas (van der Spa) som er i rute med rehabiliteringen sin. Vi forventer at han er tilbake for fullt etter sommerferien, og får høsten med oss.

Guyon Philips ble sittende hele kampen mot Elverum på benken, med en liten trøkk han pådro seg mot Asker. Heller ikke Aleksander Bjørnvåg trente for fullt forrige uke. Begge er nå tilbake, og tilgjengelig for en potensiell startellever. - Vi har så å si hele troppen tilgjengelig, og kommer til å ha en så sterk tropp vi kan stille med, med viktige spillere på benken, som kan komme inn og utgjøre en forskjell, om vi trenger det.

Kampstart mot Stabæk er klokken 18:00, torsdag 20. juni.