Preview Alta - Elverum

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Altaposten / Torgeir Ekeland     Dato: 16.06.19 11:12

Da er det straks klart for kamp, når våre gutter tar imot et Elverum-lag som befinner seg på en svak 13. plass, med kun 6 poeng på sine første åtte kamper. En ekstra gledelig nyhet i dag er at Simon Laugsand, for første gang, er med i kamptroppen. Et svært kjærkomment tilskudd til laget som helhet, og ikke minst til et, for tiden, noe tynt forsvarsledd.

PostNord-ligaen er en svært jevn liga, noe vi har smertelig fått erfare med kun ett fattig poeng fra våre to siste bortekamper mot lag som kjemper i bunnen av tabellen. Elverum var svært uheldige som ikke slo Grorud forrige serierunde, og vi husker tilbake til siste treningskamp i vinter, når Elverum var komfortable vinnere.

- Vi forventer en fysisk kamp, med et energisk Elverum-lag som vil prøve å presse oss i vår halvdel, og såre oss på dødballer. Det er viktig at vi spiller vår fotball, samtidig som vi matcher bortelaget og viser at vi vil vinne, sier hovedtrener Bryant Lazaro.

Mens laget har slitt litt på bortebane i det siste, har det imidlertid historien vært helt annerledes hjemme i Finnmarkshallen – og vi har hentet hjem noen sterke 3-poengere. Men det er verd å merke at dagens motstander dro det lengste kortet i det tilsvarende oppgjøret i fjor, så her tar vi ingenting for gitt – og kommer til å gi alt for at poengene blir igjen hjemme i Alta.

- Vi er et lag som fortsetter å vokse og utvikle vår fotball. Vi har enda ikke sett det beste fra dette laget, og vi lover å vise oss frem fra vår beste side i Finnmarkshallen i dag!

Som nevnt innledningsvis, har forsvarspilleren Simon Laugsand kommet seg etter sin skulderskade raskere enn ventet. Simon kom til Alta IF fra Tromsdalen i vinter, men skadet seg like før seriestart.

- Det er naturligvis en kjempegod nyhet at Simon er tilbake tidligere enn vi var forberedt på. Han er på sitt beste en av ligaens beste venstrebacker, og vil tilføre laget masse, sier Bryant. Også Brage Berg Pedersen, som stod over mandagens bortekamp, er tilbake i troppen.

Aleksander Bjørnvåg fikk seg en smell i bortekampen mot Asker, og har ikke trent fullt denne uken. Han er imidlertid også en del av dagens kamptropp.