Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

Ny bortekamp i PostNord-ligaen

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Asker fotball     Dato: 06.06.19 20:48

Det ble til slutt et skuffende bortetap for våre herrer i PostNord-ligaen, da Oppsal scorte to mål i overtiden og med det sikret seg sin første seier for året. Etter den overbevisende borteseieren mot Grorud i 2. serierunde, har Alta tapt sine tre neste bortekamper i serien. Mandag venter nok en tøff bortekamp, da Asker står på motsatt banehalvdel. 

Alta og Asker møttes også i både 2017 og 2018 i serien, og det var våre gutter som dro i land seieren i begge oppgjørene i fjor. Magnus Nikolaisen scorte det avgjørende målet på bortebane, og var sist på ballen en gang i 2-1 seieren hjemme i Finnmarkshallen. 

Hjemmelaget ligger på en skuffende 13. plass, med lik poengsum som våre overmenn i forrige runde, Oppsal. Elverum (som vi møter på hjemmebane i neste serierunde) ligger på plassen under, men har én kamp mindre spilt. 

Som alltid, har Alta IF’s egen mediedesk tatt en prat med hovedtrener Bryant Lazaro i forkant av mandagens kamp. Og vi snakket naturligvis….

… om Asker: 

Asker er historisk sett en tøff bortekamp for Alta IF. De er et lag som liker å spille ut bakfra, og som har vært ganske uheldig med sine resultater i det siste, så vi forventer et lag som vil ha mye energi, kontrollere spillet fra sin bakre firer, presse oss høyt og vil ønske å ha initiativet i kampen foran sine supportere. Vi vet de kommer til å være desperate etter et godt resultat, og vi vet at vi møter et lag som kan være veldig farlige – så det er viktig at vi møter deres press høyt i banen og respekterer vår identitet, og kontrollerer kampen så mye som mulig. 

… om hvordan laget skal snu den dårlige trenden på bortebane; 

Den beste måten vi kan forberede oss til kampen mot Asker, er ved å putte inn arbeidet på trening. Vi har hatt flere dager med høy intensitet og jevnt over høy kvalitet på treningene. Hele gruppen er enige om veien fremover, vi er alle motiverte for å forbedre oss, og anerkjenner at vi må bli mer jevn i prestasjonene. 

Laget er fullstendig klar over hvor viktig Asker-kampen er, og har visst det ved jobbe sokkene av seg på trening den siste uken. 

… om utviklingen hos Alta 2 rekruttene; 

Vi har hatt flere Alta 2 spillere i gruppen den siste tiden, med spillere som Jørgen (Hammari), Johan (Gaup), Ovllaper (Skoglund) og Brian (Kravik). De har kommet inn på treningene, lagt inn en solid innsats, og vært med å skape en god treningsdynamikk for A-laget.

… Om Mats Frede’s utvisning og suspensjon;

 Mats Frede er suspendert i to kamper etter det røde kortet han pådro seg etter kampslutt mot Oppsal. Han har akseptert ansvaret for det, og vi som gruppe ser fremover. Vi har gode spillere som kan komme inn og gjøre en god jobb mot Asker og Elverum hjemme. Det beste for oss som lag er å fokusere på dag for dag, og 

… om skadesituasjonen: 

Simon (Laugsand) trener mer og mer med laget, og deltok i dag i en internkamp. Han er i rute for å bli kampklar i juli/august. Andreas (van der Spa) er i gang med opptrening etter operasjon, og han er også i rute for å bli tilgjengelig for oss fra august. Utover det er det ingenting 

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv