Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

Hektisk uke

Skrevet av: Torgeir Ekeland         Dato: 02.05.19 11:40

 

Det er en travel uke for Alta IF’s fotballherrer, med to tøffe kamper i PostNord-ligaen, og en luring borte mot Porsanger IL i cupen i midtuken. Etter gårsdagens 3-0 seier, reiser laget til Oslo for å møte tabellnabo Kjelsås på bortebane søndag, med friskt mot. 

Det ble altså seier i første runde i cup’en, etter scoringer fra Dag Andreas Balto, Håvard Nome og Brage Berg Pedersen. En tøff bortekamp, hvor Alta dominerer og skaper mange sjanser, uten å omsette disse i scoringer. Det var ikke før i overtiden av scoring nummer to og tre kom. 

Hovedtrenet Bryant Lazaro har hatt sitt å si om …

… kampen mot Porsanger
Bortekampen i Lakselv var som vi forventet; En tøff kamp og spillerne viste en god mentalitet, og var i stand til å vinne overbevisende. Vi skapte mange sjanser og holdt nullen, så vi er fornøyde med det. Nå ser vi fram mot neste runde og gleder oss til å ta nye steg i cupen i år. 

… Kjelsås
Kjelsås har startet sesongen veldig bra. De er et lag som spiller veldig fysisk og er i stand til å straffe oss på dødballer. Vi er veldig klar over både styrker og svakheter, og ser fram til en veldig tøff kamp i Oslo på søndag. 

… Mats Frede
Etter to kamper på fire dager har vi noen såre ben i stallen. Men det er ingen alvorlige skader å melde om. Mats Frede har en sår ankel, men vil være klar til å spille på søndag. 

… Guyon
Har slitt med ryggplager og en stiv lyske de siste ukene, og stod over kampen i går for å få hvile. Det er ingenting alvorlig og han er tilgjengelig for kampen på søndag. 

Statistikk mot Kjelsås
Alta og Kjelsås møttes ikke i fjorårets sesong, men over fire kamper i sesongene 2016 og 2017 har lagene vunnet to ganger hver. På Grefsen kunstgress har Kjelsås vunnet begge sine kamper mot Alta på de fire siste oppgjørene. I 2017 ble det 3-1, men de slo Alta hele 5-1 i 2016. Alta IF vant begge sine hjemmekamper, henholdsvis 1-0 og 2-0. 

Intervjuer hos Altaposten 
Assistenttrener Andreas Markussen snakket med Radio Alta’s Frank Halvorsen etter onsdagens cupkamp: 

- Jeg synes vi i dag skaper nok til å vinne med 7-8 mål, men det viktigste er at vi, nummer 1 går videre og er glad for det. Nummer 2 unngår skader, og ikke minst er det fint å se Hikmat, fossmo, Vebjørn, og ikke minst Kyle slippe til og gjør en solid kamp. 

Mats Frede snakket også med Halvorsen / Radio Alta: 

…om ankelen
… Den er bedre enn den var. Får en smell her og går av. Gidder ikke ta noen sjanser. Kjenner den litt og er litt forsiktig. Vond der og da, da han ble taklet, og kjenner ikke noe til den nå. Satser på at jeg er klar til helgen. 

… om kampen
… Fornøyd og fornøyd, vi spiller ikke med tempoet vi ønsker og får ikke avsluttet angrepene ordentlig. Alt i alt, så vinner vi og må skjerpe oss til helgen. 

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv