Hvem er Bryant Lazaro?

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Privat     Dato: 06.04.19 20:07

Det var aldri noen annen sport enn fotball for Bryant Lazaro, til tross for en oppvekst i Sør-Florida, hvor lag som Miami Dolphins og Miami Heat dominerer i helt andre idretter. Med en far fra Argentina, og fem brødre, lærte han seg å spille fotball før han lærte å gå. Men det var en annen side av idretten som fanget hans interesse. - Jeg var aktiv spiller fram til jeg fylte 19, og spilte for reservelaget til Estudiantes de la Plata i Argentina. Derfra ble jeg mer tiltrukket av trenersiden enn av å spille selv, og bestemte meg for å studere det.

Med en bachelor i psykologi fra Carleton University (Canada) og profflisens fra det Argentinske fotballforbundet, gikk veien til Spania og Madrid. Her tok han en såkalt «double master» ved Real Madrid graduate school. Tilfeldigheter førte han etter hvert til Tromsø, hvor han etter hvert ble satt i kontakt med en Rune Berger på trenerjakt i slutten av 2018.
30-åringen har, til tross for sin unge alder, rukket å jobbe i klubber de aller fleste i Norge drømmer om.

- Min første jobb var som trener for U16-laget til Levante UD, hvor jeg etter hvert jobbet meg opp til U23-laget, og etter hvert fikk tilbud om å trene U-21 laget til Sevilla FC. Det var et sparre-lag til Sevilla’s a-lag, som på det tidspunktet var i Champions League, og trent av Jorge Sampaoli og JuanMa Lillo, sier han.

Derfra gikk ferden hans via Hearts i Skottland, til Tromsø ILs B-lag.

- I Sevilla hadde jeg gleden av å jobbe tett med, og lære fra, Pablo Blanco og JuanMa Lillo. To store personer innen fotballen, og jeg har vært veldig heldig som har hatt den muligheten, fortsetter han. JuanMa Lillo har blant annet fått æren for å ha påvirket storheter som Johan Cruyff og Pep Guardiola til å bli trenere.

Bryant legger ikke skjul på ambisjoner om å trene på det øverste nivået, både i Norge og i utlandet. Men stresse gjør han ikke, og ser på prosjektet i Alta IF som langsiktig.
- Klubben har klare ambisjoner som matcher mine egne, og jeg ser fram til utfordringene jeg har fått her, og til å bidra til at klubben og laget tar ytterligere steg. Vi står foran en spennende tid, med masse spennende planer for idrettsparken og ambisjoner om 1. divisjonsspill. Jeg har et stort ønske ta del i dette, og om å etter hvert etterlate klubben i bedre stand enn den var i da jeg startet.

- Er det en utfordring eller fordel i treneryrket at du er så ung, sammenlignet med de fleste av dine trenerkolleger?
- Jeg ser på det som en soleklar fordel. Den fotballen jeg står for krever mye energi og mye utholdenhet, både av spillerne og meg selv. Hadde ikke jeg hatt god helse og entusiasme, hadde ikke det vært mulig.

Bryant flyttet til Alta like etter nyttår, og har vært i Nordlysbyen i tre måneder nå. De første inntrykkene er gode.
- Jeg har vært heldig som har fått bo rundt omkring i hele verden, og det er enkelt for meg å verdsette hvor unikt og vakkert Alta og Finnmark er. Det er en multikulturell by, med norsk og samisk innflytelse, og et rikt kulturliv. Finnmarksløpet forbløffet meg, og jeg har fått med meg noen lokale konserter. For noen uker siden var jeg i slalåmbakken i Rafsbotn, for et spektakulært sted! Jeg elsker å bo her, sier han entusiastisk.

I et altoppslukende yrke er det igjen familien som får det meste av den ledige tiden til Lazaro.
- Familien min har allerede besøkt meg flere ganger i Norge, og planlegger å komme hit. Ellers er jeg veldig glad i film og til å gå på kino. Men fotball tar absolutt mesteparten av min tid, og jeg stortrives.

Lag K V U T M P
1 Grorud 12 8 3 1 19 - 10 27