Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

En oppmuntrende helg i Tromsø

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Bendik Almås     Dato: 18.02.19 12:20

Brage Berg Pedersen jobber knallhardt som midtspiss. Målet er like om hjørnet. Foto: Bendik Almås.
 

Denne helgen var A-laget på besøk i Tromsø og Alfheim Stadion, hvor det var treningskamper mot vertene Tromsø IL fredag, og Tromsdalen UIL på søndag. Det var en optimistisk hovedtrener Bryant Lazaro som snakket med Radio Alta på mandag, og som kunne se tilbake på en positiv helg, til tross for at scoringene glimret med sitt fravær. 

Fredag spilte Alta mot Tromsø IL, et lag Lazaro beskriver som et av de beste passningslagene i landet. 

-  Jeg synes kampen var veldig positiv fra vår side. De første 25 minuttene kontrollerte vi kampen og var det beste laget, noe jeg tror overrasket TIL. Vi beholdt ballen, og spilte oss igjennom linjene deres. De klarte ikke ta ballen fra oss, og i to-tre situasjoner klarte vi gjennom vårt høye press å stjele ballen tilbake høyt i banen, og skapte et par sjanser for oss. Uheldigvis klarte vi ikke utnytte sjansene godt nok, men de første 25-30 minuttene var veldig gode. 

Flere tilbake fra sykdom
De siste ukene har influensaen herjet i troppen, og mot Norild uken i forveien stilte Alta med flere unge spillere. Til kampene i Tromsø var spillere som blant andre Christian Reginiussen, Håvard Nome og Mats Frede Hansen tilbake. Nivåforskjellen ble imidlertid synlig etter hvert som kampen gikk, og TIL straffet Altalaget nådeløst. Til slutt endte det 3-0 til eliteserielaget. 

- Vi har fire-fem av våre nøkkelspillere som akkurat har kommet tilbake fra sykdom, og var ikke i 100% kampform. Etter en stund begynte feilene våre å komme. Når det er sagt, vet vi hvor gode TIL er. 

- De tre målene de fikk kom fra egne feil hos oss, og ikke fordi vi ble utspilt. Så alt i alt, en veldig oppmuntrende kamp, oppsummerer Lazaro.

Uavgjort mot TUIL
Søndag var det TUIL som stod på motsatt banehalvdel, og det ble en kamp mellom to ballspillende lag. 

- Veldig god kamp. Vi tilbragte mer tid i motstanderens banehalvdel, noe vi ønsket å gjøre. Vi hadde ballen mer enn dem, selv om det ikke nødvendigvis betyr at man spiller bedre. Men vi ønsket å øve på å beholde ballen mer, slik at vi kan utvikle vårt spill og komme oss høyere i banen enn vi klarte mot TIL. 

- Vi klarte det, og jeg ble veldig imponert fordi de spilte med ett lag de første 45, og et annet lag de neste, mens vi stilte med mer eller mindre samme lag som hadde spilt mot TIL to dager før. Vi hadde en del slite ben, men jeg synes vi avsluttet kampen skarpere enn de, avslutter hovedtrener Bryant Lazaro. 

Kampen endte uavgjort og 0-0. 

Lagnyheter
Altas tropp bestod av Maris Eltermanis, Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Andreas van der Spa, Øyvind Veseth Olsen, Hikmat Nazari, Aleksander Bjørnvåg, Felix Jacobsen, Håvard Nome, Christian Reginiussen, Marco Mauno Johannessen, Magnus Nikolaisen, Brage Berg Pedersen, Aleksander Kjellmann, Vebjørn Skorpen.

I tillegg fikk prøvespillerne Kyle Spence, Simon Laugsand og Gustav Severinsen godt med spilletid i løpet av de to kampene. Et potensielt skår i gleder er imidlertid at Altas nye midtstopper, Andreas Van Der Spa måtte ut med skade da det gjenstod 10 minutter av kampen mot TUIL. Det er fortsatt uklart hvor alvorlig det er.

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv