Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

Hva kan man si om status?

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Bendik Almås     Dato: 21.11.18 20:41

Hva kan man si om status?

Fotballsesongen 2018 er nå skrevet inn i historiebøkene - og i siste kapittel  ble det kjent at Bård Flovik, Juanma Cordero, Thomas og Vegard Braaten forlater klubben. De to siste guttene var på mange måter innenfor det vi kan kalle naturlige avganger som internt har ligget i kortene. Til dels det samme sies om Cordero. At Bård Flovik til slutt valgte å trekke seg fra jobben kom som en større overraskelse, men samtidig har alle forståelse for at familie og hjemlige trakter betyr veldig mye. Alle de overnevte har vært sentrale brikker i Alta IF, og det er ikke hvem som helst som skal erstattes. Daniel Mederos Rojas har igjen levert en bra sesong, men også han er det knyttet usikkerhet til hva som skjer i løpet av vintermånedene. 

At noen spillere avventer signaturen på sine kontraksforslag er naturligvis ikke en drømmesituasjon, men samtidig må man ha forståelse for at noen ønsker en avklaring på trenerspørsmålet før man eventuelt forplikter seg til nye år i den gulblå drakta. Det samme kan sies i jakten på nye spillere - det må en ny trener på plass først. 

Trenerprosessen

Som i de fleste ansettelesprosesser er det naturlig å kommunisere ut behovet - i vårt tilfelle hovedtrener. Det er blitt gjort i relevante kanaler som vi vet treffer målgruppen. Det har ført til en god del henvendelser, kanskje spesielt fra utlandet. Det er det ikke tvil om at flere av disse kan skilte med gode CVér. Samtidig er det i mange tilfeller vanskelig å skaffe seg gode referanser på kandidater som kanskje ikke har alt for stor kjennskap til fotballen i Norge.

Parallelt med det overnenvte benytter klubben seg av ulike nettverk for å innhente informasjon og innspill på potensielle kandidater, men også her er man svært grundig for å sjekke ut eventuelle innspill med flere. Så man man selvfølgelig opprette en dialog og undersøke tilgjengelighet, og er han eller hun interessert? 

Bak alt dette ligger det også noen klare tanker på hvilken profil Alta IF er ute etter. Eksempler på dette er fagkunnkaper/metodikk/spillestil/lederegenskaper etc. Så er det ikke alltid det vil være mulig å treffe på allle punkter, men en grundig prosess øker mulighetene for å at man tar gode avgjørelser til slutt. Arbeidet er godt i gang, og vi skal selvfølgelig gi oppdateringer der det er naturlig og fornuftig å gjøre det. 

Den som venter på noe godt..... 

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv