Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

Ledet, men tapte til slutt

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Anders Mo Hanssen / Nordlys     Dato: 28.10.18 16:37

 

Ledet, men tapte til slutt

Aleksander og Andreas hadde en liten LIVE-sending på FB kvelden før kampen. Her ble det pratet om ulike Alta IF-temaer. Den ser du her.

Kampen åpnet forrykende med et FFK-lag som gikk hardt ut fra startblokkene. Det var vi forberedt på, og vi følte at selv om hjemmelaget hadde ballen en del, så klarte vi å demme opp for de på en bra måte. Selv klarte vi periodevis å ta kontroll i spillet og jobbe oss frem til noen halvsjanser og gunstige dødballer. Det ga oss også kampens første mål. Et godt innlegg ble stusset videre av Magnus Nikolaisen – et hodestøt som sendte ballen perfekt via et vått kunstgress og i lengste hjørnet. Denne ledelsen gravde vi dypt for å beholde, og vi forsvarte oss godt i lange perioder av 1. omgang. Dessverre skulle det ikke holde helt inn til pause da FFK utlignet med 7-8 minutter igjen av omgangen. Kanskje ikke helt ufortjent om man ser på banespillet, men samtidig følte vi ikke at vi slapp dem til de spesielt store sjansene. 

Ble 1. Omgang startet på best mulig måte, så ble det en helt motsatt historie de siste 45. Fredrikstad gikk opp til 2-1 tidlig, og derifra var det egentlig bare ett lag på banen. Vi klarte ikke helt hente ut de kreftene som trengtes for å snu dette, og da kunne hjemmelaget økte til både 3- og 4-1. En fortjent hjemmeseier, men litt ekstra surt at tapet blir såpass stort som det til slutt ble. 

Artig å se at Marco Mauno fikk sine første 90. minutter, og han gjorde en meget god kamp på midtbanen. En spennende type som vi håper fortsetter i det gode sporet han er inne i nå. Det er ingen tvil om at han kan bli en viktig spiller allerede neste år. Gøy var det også å se at Henrik Åsali og Peter Aas fikk bra med spilletid i årets siste kamp. 

Laget: Daniel, Runar, Mats, Øyvind, Thomas, Cordero, Håvard, Andreas, Felix, Marco og Magnus.  Også benyttet: Vegard, Henrik og Peter. 

Se intervju med Marco, Peter og Henrik her. 

Sesongen er over

En lang og innholdsrik sesong er over, og selv om opprykkstoget gikk fra oss for et par uker siden, sitter vi igjen med mange gode opplevelser og erfaringer fra 2018. I en serie med mange gode lag har det vært en herlig konkurranse om topplasseringene og det har vært inspirerende, utviklende og gøy! Så kan vi ikke si at alt har vært like bra fra vår side. Vi har vært stabilt bra på bortebane, men dessverre har vi ikke vært like solide som vi ønsket på hjemmebane. Fem hjemmetap svir, og det må forbedres om vi ønsker å ta et steg nærmere de gjeveste plasseringene til neste år. 

Vi takker alle som har støttet oss sesongen gjennom, og gleder oss til å se alle igjen i 2019! Sammen skaper vi #stolthetlengstnord!

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv